Логотип "Православіє в Україні"
Отримування розсилки на e-mail

Вы здесь

«Християни мають бути на передовій пошуків Божого відображення у всесвіті» — проф. Д.Вілкінсон на зустрічі у ВПУ

Версия для печатиВерсия для печати
01 квітня 2019 | Репортаж

Ідея публічної лекції професора Девіда Вілкінсона у Відкритому православному університеті народилася у співпраці ВПУ з Християнським центром «Реаліс».

Представляючи пана Девіда, Сергій Тимченко, директор Християнського навчально-дослідницького центру «Реаліс», зазначив, зокрема:

«Праці професора Вілкінсона — це не просто академічна розмова про Слово Боже, про Біблію. Це говорить людина, яка любить Біблію, знає Біблію, але також може розуміти щось, що може знайти лише вчений, який знає щось більше, ніж Біблія — те, що утворює світ навколо нас.

Коли зіставляються поняття, які ми знаємо зі світу науки, із тими, які ми знаємо з Біблії, це інтригує і радує водночас. Мене як християнина радує, коли я бачу людей, які живуть у двох світах одночасно,  які ми переважно розділяємо.

Коли я дізнався про Відкритий православний університет, я зрозумів, що це ідеальне місце для такої лекції, для відкритого університету, який знаходиться на території, яка славиться своєю мудрістю».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чи буде знайдено позаземні цивілізації? Фоторепортаж з лекції проф.Девіда Вілкінсона у ВПУ

Після виступу проф. Д.Вілкінсон дав коротке інтерв’ю читачам сайту Відкритого православного університету.

Професор Девід Вілкінсон, ректор коледжу св. Іоана, Дарем (Англія)

«У своїй лекції я говорив, що віруючим християнам не варто перейматися з того приводу, що позаземні цивілізації буде знайдено. По-перше, тому, що християни були першими, хто підняв питання нашої присутності у всесвіті та присутності інших розумних істот у всесвіті. Це тому, що Господь є вільним у Своєму творенні. Єдиний шлях пізнати те, чим є всесвіт, — це вивчати його, спостерігати за ним.

Ми також говорили про екзо-планети — планети, які не входять до Сонячної системи. Такими є близько чотирьох тисяч планет, які на сьогодні відкрили вчені. Це дуже важливе наукове відкриття, яке, однак, не означає, що на цих планетах є життя. Цілком можливо, що у всесвіті є багато форм життя, але постає питання: чи є розумним це життя?

Далі ми говорили, що людям не слід боятися того, що можуть бути відкриті розумні форми життя. Однак, якщо розумне життя буде знайдено, це піднімає ряд питань стосовно того, як ми розуміємо смерть Христа і який сенс вона мала для решти всесвіту.

Нарешті говорили, що багатьох людей захоплюють питання позаземних цивілізацій та прибульців, адже люди перебувають у пошуках Бога. Але навіть тоді християни мають бути на передовій пошуків Божого відображення у всесвіті.

Я із задоволенням перебуваю у Відкритому православному університеті і вражений роботою, яку тут проведено. І хотів би заохотити слухачів ВПУ серйозніше долучитися до вивчення богослов’я, яке тут пропонується».

ВІДЕО тут.

Девід Вілкінсон
Відкритий Православний Університет Святої Софії-Премудрості
Премудрість-online

Ми оголошуємо благодійну передплату. Допомогти можна, перераховуючи щомісяця необтяжливу для вас суму на:

  • Карту «Приватбанку»
  • Webmoney — R504238699969, U862362436965, Z274044801400
1323

0

Коментарі

Всі нові коментарі будуть відображені після проходження обов’язкової процедури модерації

Додати коментар