Логотип "Православіє в Україні"
Отримування розсилки на e-mail

Вы здесь

Два фірмових рецепти млинців від Маріанни Коваленко

Версия для печатиВерсия для печати
09 березня 2016 | Репортаж

Млинці скороспілі та млинний коровай — від Маріанни Коваленко

Сиропусний тиждень (Масляна, Масниця, Масляниця) — переддень Великого посту і справжнє свято молочних страв. Здавна в ці дні в Україні готують велику кількість млинців, налисників і вареників з сиром, щедро заправляючи їх сметаною і маслом. Варять молочні галушки, локшину, киселі.

Гречані млинці смажені на маслі — обрядова їжа на Масляну. Такі млинці або щось подібне печуть і інші слов’янські народи. Це дуже давній звичай, бо вже в Святому Письмі слов’янською мовою цар Давид народові „даша по млину сковорідному”.

Отже пропонуємо вам рецепт святково-молочного столу для родини і гостини - млинний коровай та млинці скороспілі.

Бабусин рецепт млинців - млинці скороспілі

 

 

 

 

 

 

Вам знадобиться:

  • гречана мука — 3 ст. л..
  • кефір — 0,5 л
  • вершкове масло — 100 г
  • яйця — 4 шт.
  • сіль — 1 ч. л.

***

 

 

 

 

 

 

Для цих млинців опару ставити не потрібно. Візьмемо два яйця і відокремимо жовтки від білків. Розітремо жовтки з сіллю. Відтак почергово до теплого кефіру додамо невеликими порціями гречану муку і, ретельно розмішуючи тісто, розтерті жовтки. Коли вся мука буде використана, тісто за густиною повинно нагадувати сметану. Тепер зіб’ємо яєчні білки, додамо до тіста і обережно розмішаємо.

Сковорідку протираємо сіллю, щоб тісто не прилипало. Сильно розпечену сковорідку намащуємо олією. Млинне тісто розливаємо рівним тонким шаром. Півхвилини і вже можна перевертати млинця.

***

 

 

 

 

 

 

Ангела за трапезою!

***

Млинний коровай

Для тіста вам знадобиться:

  • молоко — 3 скл.
  • борошно — 2 скл.
  • яйця — 2 шт.
  • масло вершкове — 100 г
  • сіль — 0,5 ч.л.
  • цукор — 1 ч. л.
  • Сметана (густа) — 0,5 скл.

***

Аби приготувати тісто для млинців, спочатку ретельно розітремо яєчні жовтки з сіллю і цукром. Додамо вершкове масло, розведемо отриману масу трьома склянками молока.

Дві склянки борошна засипаємо невеличкими порціями, щоразу старанно перемішуючи. Після цього обережно вмішуємо в тісто збиті білки. Тісто приготовано, — можна починати смажити млинці.

***

Для начинки візьміть:

  • сир коров’ячий — 200 г
  • яйця — 1 шт.
  • масло вершкове — 1 ст. л.
  • сметана — 2 ст. л.

***

Готові млинці поміщаємо до каструлі, змащеної маслом, і перекладаємо сирним фаршем, аж поки не заповнимо каструлю. На верхній млинець покладемо решту масла і півсклянки густої сметани (за бажанням). Каструлю накриваємо кришкою і ставимо до розігрітої духовки, де наш коровай буде прогріватися на невеликому вогні ще півгодини. Каструлю дістаємо з духовки, коровай викладаємо на блюдо і гарячим подаємо до столу.

Ангела за трапезою! 

Проект «Трапеза» на телеканалі «Глас»

Масленица
Рецепты

Ми оголошуємо благодійну передплату. Допомогти можна, перераховуючи щомісяця необтяжливу для вас суму на:

  • Карту «Приватбанку»
  • Webmoney — R504238699969, U862362436965, Z274044801400
1163

0

Коментарі

Всі нові коментарі будуть відображені після проходження обов’язкової процедури модерації

Додати коментар